This page is available in English.View in English
Esta página está disponible en español.Ver en español
Cette page est disponible en français.Voir en français
Questa pagina è disponibile in italiano.Vedi in italiano
Esta página está disponível em português.Ver em português
Diese Seite gibt es auch auf Deutsch.Auf Deutsch ansehen
Bu sayfa Türkçe olarak da mevcut.Türkçe görüntüle
이 페이지는 한국어로도 볼 수 있습니다.한국어로 보기
هذه الصفحة متاحة باللغة العربية.عرض باللغة العربية
このページは日本語でもご覧いただけます。日本語で見る

Hoe je kunt verbergen wie je volgt
op TikTok.

Kort antwoord

Door het account op privé te zetten, worden je lijsten met wie je volgt en je volgers beperkt tot mensen die je hebt goedgekeurd. Op een TikTok-account zijn die lijsten standaard zichtbaar voor bezoekers.

Bijgewerkt

Privé is de instelling

Met een privéaccount kunnen alleen mensen die je goedkeurt je volgen en je video's, bio, likes en lijsten met gevolgde accounts en volgers bekijken. Een account dat niet privé is, stelt dit allemaal bloot aan elke bezoeker. De schakelaar staat in het privacygedeelte van de instellingen, als één schakelaar voor een privéaccount. TikTok verplaatst instellingen tussen appversies vaker dan de meeste platforms. Als de tekst op je scherm hiervan afwijkt, kijk dan bij de privacy van je account in plaats van aan te nemen dat de optie is verdwenen.

Accounts voor gebruikers jonger dan 18

TikTok maakt accounts van gebruikers jonger dan 18 standaard privé, waardoor de lijst met gevolgde accounts al afgeschermd is, tenzij die instelling is gewijzigd. Het is goed om die standaardinstelling in beide situaties te kennen. Als ouder die controleert of de lijst met gevolgde accounts van een tiener openbaar is, betekent een privéaccount dat dit niet zo is en kan geen enkele tool die lijst uitlezen. Als de lijst leesbaar is, was het account op enig moment niet privé.

Wat zichtbaar blijft

Een account privé maken trekt niet terug wat al openbaar is. Opmerkingen die je bij openbare video's van anderen hebt geplaatst, blijven aan die video's gekoppeld en tonen je gebruikersnaam. Je gebruikersnaam, profielfoto, bio en aantal volgers blijven zichtbaar op een privéaccount. Wat wordt beperkt, zijn de content en de lijsten.

Als de lijst al zichtbaar was

Alles wat zichtbaar was toen het account niet privé was, kan al door iemand zijn opgeslagen. Overschakelen naar privé voorkomt toekomstige toegang, maar maakt eerdere toegang niet ongedaan. Dit is dezelfde beperking die op elk platform geldt en de eerlijke kanttekening die privacygidsen meestal weglaten.

Gerelateerde vragen

Kan ik alleen mijn lijst met gevolgde accounts op TikTok verbergen zonder mijn account privé te maken?
De betrouwbare instelling is een privéaccount. Daarmee worden ook de lijsten afgeschermd, naast je video's. TikTok voegt soms fijnmazige opties toe, dus controleer het gedeelte over accountprivacy in jouw appversie.
Zijn TikTok-accounts van tieners standaard privé?
Ja. TikTok stelt accounts van gebruikers jonger dan 18 standaard in als privéaccount. Daardoor zijn de lijsten met accounts die ze volgen en hun volgers alleen zichtbaar voor goedgekeurde volgers.
Verwijdert overschakelen naar een privéaccount mijn oude opmerkingen?
Nee. Opmerkingen die je bij openbare video's van anderen hebt achtergelaten, blijven staan en je gebruikersnaam blijft zichtbaar.
Kan een tool van derden een privé-lijst met accounts die je op TikTok volgt uitlezen?
Nee. Als TikTok de lijst niet aan een bezoeker toont, is er niets dat een tool kan lezen. Elke dienst die iets anders beweert, doet een gok of vraagt je om je inloggegevens af te staan.

Probeer LikePatrol gratis

Typ een gebruikersnaam. De stories van de afgelopen 24 uur verschijnen meteen — geen account, niets om te installeren.

Zoals gezien op

  • BBC
  • Business Insider
  • CNET
  • Digital Trends